Οι εγκαταστάσεις μας

Click arrow to see more

Η ίδρυση της κτηνοτροφικής μας μονάδας χρονολογείται το 2007, στα πρότυπα της ημισταυλισμένης κτηνοτροφίας που επιτάσσει ο κανονισμός της Ε.Ε. περί βιολογικού τρόπου παραγωγής γάλακτος και κρέατος.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις μας αποτελούνται από τρεις βασικούς πυλώνες: Τις εγκαταστάσεις παραγωγής των ζωοτροφών, τη μονάδα στέγασης των ζώων, και το τυροκομείο μας.

Decorative line above

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής των ζωοτροφών μας

Decorative line below

Τα ζώα μας τρέφονται με βιολογικές ζωοτροφές που παράγουμε και ελέγχουμε εμείς. Καλλιεργούμε 90 στρέμματα βιολογικό λιβάδι, στο οποίο βοσκούν ελεύθερα, δύο φορές την ημέρα και για αρκετές ώρες. Επιπλέον, από το λιβάδι συλλέγουμε, παράγουμε και αποθηκεύουμε τροφή, με την οποία ταϊζουμε τα ζώα και εντός της μονάδας στέγασης τους.

Decorative line above

Η μονάδα στέγασης των ζώων μας

Decorative line below

Τα ζώα μας ζουν άνετα και ασφαλή, σε μία στεγασμένη μονάδα έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων, με μεγάλη φροντίδα και σε εξαιρετικές συνθήκες. Παράλληλα, φροντίζουμε πάντα ώστε το σιτηρέσιο, η ποσότητά του και ο χρόνος σίτισης να είναι αυστηρά προκαθορισμένος και σταθερός, δημιουργώντας έτσι τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή υψηλής ποιότητας βιολογικού γάλακτος.

Decorative line above

Το τυροκομείο μας

Decorative line below

Το τυροκομείο μας αποτελεί τη «δυνατή μηχανή» της μονάδας μας. Εκεί ελέγχουμε, επεξεργαζόμαστε, και παράγουμε τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά μας προϊόντα, με σταθερά υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία.

Μάθετε περισσότερα για το Μενοίκιο.

Δείτε εδώ
Click arrow to see more
Decorative line above

Γράφουν για εμάς

Decorative line below

"Συγχαρητήρια για τα προϊόντα σας, αλλά κυρίως για τα γιαουρτάκια σας! Έχω ένα μωράκι που, από 6 μηνών, τρώει μόνο τα δικά σας! Αν δεν βρω κάτι άλλο, δεν καταπίνει ούτε μισή κουταλιά! Είναι απίστευτο, πλέον τα παίρνουμε δέκα δέκα, μην τυχόν και ξεμείνουμε! Και πάλι πολλά συγχαρητήρια, άψογη γεύση και υφή!"

Μίνα Ράπτη

"Στην Ελλάδα της κρίσης επιχειρηματίες όπως ο Γιώργος Μελενεκλής δείχνουν το αυτονόητο. Πως δεν χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια για να δημιουργήσεις αλλά στόχος και σεβασμός στον καταναλωτή προσφέροντάς του ένα προϊόν ποιοτικό, 100% παραγόμενο στον τόπο του."

Μελίνα Κριτσωτάκη

"Σημειωτέον ότι, οι επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύουν πως το αγελαδινό, δεν αποτελεί ένα γάλα συμβατό με τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού. Αντιθέτως το κατσικίσιο, είναι το γάλα, το οποίο παρουσιάζει αρκετές συγγενείς ιδιότητες με αυτές του μητρικού, δεσμεύοντας αποτελεσματικότερα το ασβέστιο στον οργανισμό μας."

Γιώργος Λαμπίρης

"Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα βρίσκεται υπό κρίση. Υπάρχουν ακόμη, όμως, μερικές μικρές επιχειρήσεις που “αντιστέκονται” με σημείο αναφοράς την ποιότητα και την “φρέσκια” πρώτη ύλη της φύσης, τον επαγγελματισμό και την δημιουργική τους εξωστρέφεια."

www.epixeiro.gr