Macedonia image hand drawn mapDrama City map imageSpot on the map image

Βρισκόμαστε στο Μενοίκιο Όρος,
στο νομό Δράμας

Click arrow to see more

Μενοίκιο Όρος, μια μαγική τοποθεσία

Η κτηνοτροφική μονάδα, η μονάδα αποθήκευσης των ζωοτροφών και το τυροκομείο βρίσκονται στην πεδιάδα του Δήμου Προσοτσάνης, στη σκιά του Μενοίκιου Όρους.

Η τοποθεσία έχει επιλεγεί σκοπίμως, όχι μόνο επειδή αποτελεί μία εύφορη και γόνιμη πεδιάδα, αλλά επειδή, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, την διαπερνά καθαρός αέρας. Αυτό οφείλεται στο φαράγγι που εκτείνεται σε ευθεία απόσταση περίπου 10χλμ από τις εγκαταστάσεις, και δημιουργεί ένα σύστημα φυσικού εξαερισμού. Έτσι, παρ’ όλο που σταυλίζονται κάποιες χιλιάδες κατσίκια και πρόβατα, ο αέρας μοσχοβολά φρεσκάδα και καθαριότητα.

Το μεγαλύτερο όμως προτέρημα της μονάδας είναι ότι, γύρω από τις εγκαταστάσεις μας, εκτείνεται το περιφραγμένο βιολογικό μας λιβάδι, έκτασης 90 στρεμμάτων. Εκεί τα ζώα μας βόσκουν ελεύθερα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να διατρέχουν οποιονδήποτε κίνδυνο.

Παράλληλα, φροντίζουμε πάντα ώστε το σιτηρέσιο, η ποσότητά του και ο χρόνος σίτισης να είναι αυστηρά προκαθορισμένος και σταθερός, δημιουργώντας έτσι τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή υψηλής και σταθερής ποιότητας βιολογικού γάλακτος.

Η μέρα μας στο Μενοίκιο

Έτσι περνάει η κάθε μέρα μας στο Μενοίκιο!

Δείτε εδώ
Click arrow to see more
Decorative line above

Οι εγκαταστάσεις μας

Decorative line below

Η ίδρυση της κτηνοτροφικής μας μονάδας χρονολογείται το 2007, στα πρότυπα της ημισταυλισμένης κτηνοτροφίας που επιτάσσει ο κανονισμός της Ε.Ε. περί βιολογικού τρόπου παραγωγής γάλακτος και κρέατος.

Μάθετε περισσότερα
Click arrow to see more
Decorative line above

Οι άνθρωποί μας

Decorative line below
Το Μενοίκιο είναι οι άνθρωποι του.
Αποτελούμε μία ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία με τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων, ώστε, καθημερινά, να έχετε στο τραπέζι σας προϊόντα σταθερής ποιότητας. Με κοινό στόχο και όραμα για το μέλλον, ο καθένας μας προσφέρει κάτι από τον εαυτό του, για να παραχθεί το τελικό μας προϊόν.
Decorative line above

Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου

Decorative line below

Στα σύγχρονα εργαστήριά μας διασφαλίζουμε τη σταθερότητα της πρώτης ύλης, πριν ακόμα ξεκινήσει η παραγωγή. Το γάλα μας είναι αυτό που κάνει τα προϊόντα μας ξεχωριστά, γι’αυτό και το φροντίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Έτσι, τα προϊόντα μας περνάνε από τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους, καθ’όλα τα στάδια παραγωγής.
Για να έχετε πάντα στο τραπέζι σας αγαθά κορυφαίας θρεπτικής αξίας.

Decorative line above

Τμήμα R&D

Decorative line below

Στόχος μας είναι η παραγωγή καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας, σεβόμενοι την παράδοση. Το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης αποτελείται από νέους επιστήμονες που επιδιώκουν ακούραστα τη βελτίωση της ποιότητας, αλλά και την ανάπτυξη νέων οριζόντων στην υγιεινή διατροφή.

Decorative line above

Βραβεία & Διακρίσεις

Decorative line below

Έχουμε τη χαρά και την τιμή, τα προϊόντα μας να κερδίζουν την αναγνώριση, εκτός του κοινού, και επίσημων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού.

International cheese & dairy gold award
Great Taste - Organic Feta Cheese PDO GT 19 2 star
World cheese award bronze image
World Cheese - Organic Feta Cheese PDO WCA 18-19 bronze PMS 876
Great taste award image
Great Taste - Organic Goat Cheese GT 19 1 star
World cheese award bronze image
World Cheese - Organic Goat Cheese WCA 18-19 bronze PMS 876
Great taste award image
Great Taste - Organic Goat Kefir GT 19 1 star
International cheese & dairy gold award
Int. Cheese & Dairy - Kefir Gold Award No Date
World cheese award silver image
World Cheese - Organic Graviera WCA 18-19 silver PMS 877
Great taste award image
Great Taste - Organic Sheep Yoghurt GT 19 2-star
Great taste award image
SUPER Gold - World Cheese Awards 2021 - Organic Feta
Great taste award image
Gold - World Cheese Awards 2022 - GOAT CHEESE
Decorative line above

Πιστοποιήσεις

Decorative line below

Στο Μενοίκιο, παράγουμε το γάλα και τα προϊόντα μας, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κανονισμούς:
ISO 22000:2005, BIO HELLAS, GR-BIO-03, AGROCERT.

Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Decorative line above

Γράφουν για εμάς

Decorative line below

"Συγχαρητήρια για τα προϊόντα σας, αλλά κυρίως για τα γιαουρτάκια σας! Έχω ένα μωράκι που, από 6 μηνών, τρώει μόνο τα δικά σας! Αν δεν βρω κάτι άλλο, δεν καταπίνει ούτε μισή κουταλιά! Είναι απίστευτο, πλέον τα παίρνουμε δέκα δέκα, μην τυχόν και ξεμείνουμε! Και πάλι πολλά συγχαρητήρια, άψογη γεύση και υφή!"

Μίνα Ράπτη

"Στην Ελλάδα της κρίσης επιχειρηματίες όπως ο Γιώργος Μελενεκλής δείχνουν το αυτονόητο. Πως δεν χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια για να δημιουργήσεις αλλά στόχος και σεβασμός στον καταναλωτή προσφέροντάς του ένα προϊόν ποιοτικό, 100% παραγόμενο στον τόπο του."

Μελίνα Κριτσωτάκη

"Σημειωτέον ότι, οι επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύουν πως το αγελαδινό, δεν αποτελεί ένα γάλα συμβατό με τις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού. Αντιθέτως το κατσικίσιο, είναι το γάλα, το οποίο παρουσιάζει αρκετές συγγενείς ιδιότητες με αυτές του μητρικού, δεσμεύοντας αποτελεσματικότερα το ασβέστιο στον οργανισμό μας."

Γιώργος Λαμπίρης

"Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα βρίσκεται υπό κρίση. Υπάρχουν ακόμη, όμως, μερικές μικρές επιχειρήσεις που “αντιστέκονται” με σημείο αναφοράς την ποιότητα και την “φρέσκια” πρώτη ύλη της φύσης, τον επαγγελματισμό και την δημιουργική τους εξωστρέφεια."

www.epixeiro.gr