Χρυσό Μετάλλιο για το Κατσικίσιο Τυρί Μενοίκιο στα World Cheese Awards 2022

Η συμμετοχή μας στέφθηκε νικήτρια στα βραβεία World Cheese Awards 2022, που διεξήχθησαν στο International Convention Centre Wales στο Newport την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου. Ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 4.434 συμμετοχές, το Κατσικίσιο Τυρί μας εντυπωσίασε μερικούς από τους κορυφαίους γνώστες του τυριού, όπως παραγωγούς τυριού, εμπόρους τυροκομικών, αγοραστές, σεφ, πωλητές λιανικής και αρθρογράφους, αποσπώντας Χρυσό Μετάλλιο! Τα τυριά βαθμολογήθηκαν σε πτυχές όπως η εμφάνιση του φλοιού και του εσωτερικού, καθώς και το άρωμα, το σώμα και η σύσταση του τυριού, ενώ οι περισσότεροι βαθμοί απονέμονται για τη γεύση και την αίσθηση που αφήνει στο στόμα. Το Χρυσό μας Μετάλλιο είναι μόλις 1 από τα 3 Χρυσά Μετάλλια για όλα τα Ελληνικά τυριά που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό!

Αυτή η σφραγίδα εγγύησης από τόσο πολλούς γευσιγνώστες στον κόσμο των τυροκομικών είναι πραγματικά ανεκτίμητη για εμάς. Όλοι μας στο Μενοίκιο είμαστε πραγματικά αφιερωμένοι στο έργο μας, και θέτουμε ως στόχο να παρασκευάζουμε τα καλύτερα προϊόντα. Αυτό το βραβείο λοιπόν μας δείχνει ότι οι κόποι μας ανταμείβονται και αναγνωρίζονται.

Φέτος ήταν η 34η χρονιά διεξαγωγής του διαγωνισμού World Cheese Awards και οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από ποτέ: υποβλήθηκαν 4.434 τυριά από 42 χώρες και 900 εταιρείες από όλο τον κόσμο. Όλες οι συμμετοχές κρίθηκαν σε μία ημέρα, καθώς 250 γευσιγνώστες από 38 διαφορετικές χώρες εξέτασαν την εμφάνιση, τη σύσταση, το άρωμα και τη γεύση των τυριών.

Για εμάς, το να ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε τόσα πολλά διαφορετικά τυριά από όλο τον κόσμο είναι μία τεράστια τιμή!

Περισσότερα άρθρα μας: