Η Βιολογική Φέτα Μενοίκιο κερδίζει το βραβείο Super Gold στο διαγωνισμό World Cheese Awards 2021

Η συμμετοχή μας στέφθηκε νικήτρια στα βραβεία World Cheese Awards, που διεξήχθησαν στο Οβιέδο της Ισπανίας την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου. Ξεχωρίζοντας ανάμεσα από χιλιάδες προϊόντα που συμμετείχαν και κρίθηκαν στο Palacio de Exposiciones y Congresos της πόλης, η Βιολογική Φέτα μας εντυπωσίασε μερικούς από τους κορυφαίους γευσιγνώστες του κόσμου, αποσπώντας το βραβείο Super Gold! Πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση που προσφέρει ο διαγωνισμός, αλλά και το μοναδικό Super Gold βραβείο από όλα τα Ελληνικά τυριά που συμμετείχαν.

Ενώ εκπροσωπήθηκαν περισσότερα έθνη από ποτέ στα βραβεία World Cheese Awards 2021, το Μενοίκιο έλαβε μια διεθνώς αναγνωρισμένη σφραγίδα έγκρισης από μια πραγματικά παγκόσμιας εμβέλειας εκδήλωση τυριού, που επέστρεψε φέτος στην Ισπανία για να αποτελέσει μέρος του φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival.

Η 33η διοργάνωση των βραβείων World Cheese Awards ήταν μεγαλύτερη και πιο διεθνής από ποτέ, περιλαμβάνοντας πάνω από 4.000 συμμετοχές για πρώτη φορά. Τα τυριά που συναγωνίζονται εκπροσωπούν 45 διαφορετικές χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πρωτοεμφανιζόμενες συμμετοχές όπως η Ινδία, η Γουατεμάλα, η Ιαπωνία και η Κολομβία, καθώς και χώρες με εδραιωμένους τυροκόμους, όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο. 

Όλες οι συμμετοχές κρίθηκαν σε μία ημέρα, καθώς 250 γευσιγνώστες από 38 διαφορετικές χώρες εξέτασαν την εμφάνιση, τη σύσταση, το άρωμα και τη γεύση των τυριών. Τα Χάλκινα, Αργυρά, Χρυσά και Super Gold βραβεία απονεμήθηκαν κατά την πρωινή κριτική αξιολόγηση, προτού γίνει η επανεξέταση των Super Gold, ώστε να βρεθούν οι φετινοί κορυφαίοι 16. Στη συνέχεια, η διεθνής Τελική Κριτική Επιτροπή, που περιλαμβάνει τους πιο σημαντικούς παράγοντες της παγκόσμιας κοινότητας του τυριού, συζήτησε τα καλύτερα τυριά στον πλανήτη μπροστά σε ζωντανό κοινό, προτού αποφασίσει ποιο προϊόν θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Θέλουμε να δώσουμε θερμά Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας Quesos y Besos από το Guarromán της Ισπανίας, των οποίων το τυρί Olavidia στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Διαγωνισμό!

Περισσότερα άρθρα μας: