Κατσικίσιο γάλα: Εύπεπτο, αντιφλεγμονώδες, με υψηλό σίδηρο και χαμηλό pH - όπως και το μητρικό! Από το paidiatros.com

Υπάρχουν πλεονεκτήματα από τη χρήση κατσικίσιου γάλακτος;

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δημοσιευμένα στοιχεία το κατσικίσιο γάλα προσφέρει τα πιο κάτω διατροφικά οφέλη:

Το κατσικίσιο γάλα προσφέρει καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου. Τι σημαίνει βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου;  Περισσότερο από 50% του σιδήρου που περιέχεται στο κατσικίσιο γάλα  απορροφάται από τον οργανισμό του παιδιού σε αντίθεση με το γάλα αγελάδας που απορροφάται μόνο το 13% του σιδήρου που περιέχεται.  Με απλά λόγια το παιδί λαμβάνει περισσότερο σίδηρο στον οργανισμό για την ίδια ποσότητα κατσικίσιου γάλακτος σε σχέση με αγελαδινό γάλα.

Το PH (οξύτητα) του κατσικίσιου γάλακτος είναι παρόμοιο με το μητρικό γάλα.  Μερικές μελέτες έδειξαν ότι μειώνεται ο κίνδυνος  γαστρεντερικών λοιμώξεων λόγω της συγκεκριμένης οξύτητας που διαθέτει.

Κάποιες μελέτες υποστηρίζουν ότι είναι πιο εύπεπτο γιατί οι πρωτεΐνες που περιέχει είναι λιγότερο πυκνές, περιέχει μικρότερα σφαιρίδια λίπους και παράλληλα μεγαλύτερο ποσοστό ινοσιτόλης, ουσίας που εμπλέκεται στο μεταβολισμό των λιπών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το κατσικίσιο γάλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύει την εντερική χλωρίδα λόγω των προ βιοτικών που περιέχει. Βέβαια οι φόρμουλες σχεδιασμένες για βρέφη από αγελαδινό γάλα εμπλουτίζονται επίσης με προβιοτικά.

Μάθετε περισσότερα στο https://www.paidiatros.com/neogennito-vrefos/diatrofi/katsikisio-gala-vrefi-paidia

Περισσότερα άρθρα μας: