Οι πιο τέλειοι κουραμπιέδες με άρωμα Μενοικίου!

Θέλω να σας πω, πως κουραμπιέδες εγώ δεν τρώω, και πως στη μάχη κουραμπιές μελομακάρονο πάντα κερδίζει το μελομακάρονο για μένα, και από άποψη γεύσης και από άποψη θρεπτικών συστατικών!

Παρόλα αυτά πριν από τέσσερα περίπου χρόνια η φίλη μου η Αθηνά, μου πρότεινε να κάνουμε κουραμπιέδες σαν σωστές νοικοκυρές που είμαστε! Θέλω να σας πω πως αυτή τη συνταγή την λάτρεψα και την κάνουμε κάθε χρόνο παρέα.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες λοιπόν βρισκόμαστε και βγάζω το μίξερ απο το ντουλάπι 😂😂😂 και κάνουμε τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου!
Θέλετε και εσείς να τους δοκιμάσετε;

Υλικά:
• 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 100 γρ επιπλέον αν χρειαστεί
• 80γρ ζάχαρη άχνη
• 450 γρ βούτυρο Μενοίκιο
• 150 γρ αμύγδαλα e - nuts
• 1 βανίλια
• Λίγο αλάτι
• Άχνη για το πασπάλισμα!

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ 450 βούτυρο Μενοικιο (σε θερμοκρασία δωματίου) και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη (80) περιμένοντας μεχρι να αφρατέψει!!! Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, τη βανίλια και στο τέλος σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι (500 +100) μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια μας!!!


Τα αμύγδαλα είτε μπορούμε να τα προσθέσουμε ολόκληρα είτε θρυμματισμένα στο μουλτι είτε να τα κόψουμε μικρά κομματάκια! Όπως μας αρέσει!!!


Τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στις αντιστάσεις για 20-30' στους 170-180!

Καλη μας επιτυχία!!!


Tip: Οι κουραμπιέδες πρέπει να άσπροι κι όταν ψηθούν! Δε χρειάζεται να κοκκινίσουν, γιατί θα έχουν παραψηθεί.  Απλώς πρέπει να έχουν πάρει ένα ελαφρύ χρωματάκι!!! Λιώνουν στο στόμα!

Ααα ξέχασα να σας πω!!! Περιμένουμε 5' να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη!!!

Αθηνούλα μου σε ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!!!

(Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb)

Περισσότερα άρθρα μας: