Τι είναι το κεφίρ;

Τι είναι το κεφίρ;

Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα που παράγεται από τη ζύμωση των σπόρων κεφίρ με τους υδατάνθρακες του αγελαδινού ή κατσικίσιου γάλακτος. Δεν είναι σπόροι με την έννοια που οι περισσότεροι το αντιλαμβανόμαστε, πρόκειται για μια ποικιλία ζυμομυκήτων που όταν έρθει σε επαφή με το γάλα δημιουργεί ζυμώσεις με τη λακτόζη και έτσι έχουμε ένα προϊόν γάλακτος που περιέχει πολλά είδη βακτηρίων που είναι ήδη γνωστά για τις προβιοτικές τους ιδιότητες και δεν περιέχει λακτόζη, γι αυτό είναι και κατάλληλο για ανθρώπους με δυσανεξία σε αυτή.

Το κεφίρ επίσης έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες:

• Έχει περισσότερα προβιοτικά και από το γιαούρτι
• Καθαρίζει το έντερο
• Είναι υψηλό σε πρωτεΐνη
• Βελτιώνει την υγεία των οστών
• Προωθεί την κίνηση των εντέρων και βοηθά στη δυσκοιλιότητα
• Συμβάλλει στην απώλεια βάρους
• Δημιουργεί ένα υγιές πεπτικό και γαστρεντερικό σύστημα

Το αγαπημένο μου κεφίρ εμένα προσωπικά είναι το βιολογικό του Μενοικίου από κατσικίσιο γάλα που διαβάζοντας τη διατροφική του ετικέτα ανακάλυψα πόσο καταπληκτικη τροφή είναι!! Αυτή τη περίοδο συγκεκριμένα το χρησιμοποιώ σαν φάρμακο – για βαθια αποτοξίνωση που εντέρου, που ένα καλά αποτοξινωμένο έντερο σημαίνει και ισχυρό ανοσοποιητικό, καθως όλοι καταλαβαινετε τι γίνεται αυτή την εποχή από ιώσεις!

Πίνω κάθε πρωι 100 ml με μια κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο κοπανισμένο, τον οποίο και συντηρώ στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο για να μην οξειδώνεται!

Ο συνδυασμός λιναρόσπορου και κεφίρ είναι πολύτιμος για την αποτοξίνωση του εντέρου. Το έντερο είναι ένα βασικό όργανο για την ευεξία ολόκληρου του σώματος. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι πλέον θεωρείται ως ένας δεύτερος εγκέφαλος. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται υγιές μέσω της σωστής διατροφής, αλλά και με κάποια μικρά μυστικά αποτοξίνωσης όπως αυτό που μόλις σας είπα!!! Η διαδικασια αυτή για μένα θα κρατήσει 3 εβδομάδες, αλλά γενικά το κεφίρ και ο λιναρόσπορος έχουν πολύ καλή θέση στο καθημερινό μου διαιτολόγιο!!!

Αγαπήστε και τα δυο αυτά τρόφιμα!

Περισσότερα άρθρα μας: