Ξεκίνησε ο κύκλος ζωής της Τυροκομίας για το 2024!

Βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου μήνα του έτους, και για το Μενοίκιο είναι μία πολύ σημαντική στιγμή, καθώς ο Ιανουάριος σηματοδοτεί το ξεκίνημα του κύκλου ζωής της τυροκομίας!

Κάθε Ιανουάριο, μαζί με το ξεκίνημα του ημερολογιακού έτους, μαζί με το ξεκίνημα της χρονιάς, ξεκινά και ο κύκλος της γαλακτοκομικής και τυροκομικής δραστηριότητας. Είναι η περίοδος στην οποία ξεκινούν οι γεννήσεις για τα ζώα μας, οι πρώτες τυροκομήσεις τους έτους, ενώ ταυτόχρονα έχει ολοκληρωθεί και η σπορά των χειμερινών σιτηρών στον κάμπο της Προσοτσάνης.

Πρόκειται για μία παραδοσιακά δύσκολη περίοδο για όλους τους κτηνοτρόφους. Η διαδικασία των γεννήσεων φέρνει αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες, και, συνδυασμένη με το κρύο και την κακοκαιρία, δυσκολεύει την καθημερινότητα, σε μία εργασία που ήδη είναι ιδιαίτερα απαιτητική επί 24ώρου βάσεως και δεν γνωρίζει από ωράρια, Σαββατοκύριακα και αργίες.


Τον φετινό Γενάρη ο καιρός φαίνεται να είναι με το μέρος μας, καθώς ο μήνας είναι μέχρι στιγμής πιο ζεστός από ό,τι ισχύει παραδοσιακά, με ελάχιστες ημέρες πραγματικής κακοκαιρίας, κάτι που ευνόησε όλη τη δραστηριότητα τόσο στη φάρμα μας όσο και για τους κτηνοτρόφους της περιοχής! Η διαδικασία των γεννήσεων κύλησε πιο εύκολα και ομαλά, ελαχιστοποιώντας την πίεση και το στρες για τα ζώα μας, κάνοντας ταυτόχρονα και ευκολότερη την καθημερινότητα για όλους τους κτηνοτρόφους.

Έχοντας αφήσει μία δύσκολη και πιεστική χρονιά για όλους, ελπίζουμε αυτό το ξεκίνημα να είναι ένας καλός οιωνός για όλο το 2024! Ευχόμαστε μία ομαλή έναρξη τυροκομήσεων και μία επιτυχημένη χρονιά σε όλους τους συναδέλφους μας κτηνοτρόφους και τυροκόμους!

Περισσότερα άρθρα μας: